opera and piano

min hostmum, Teresa, spelar ofta på sitt piano och sjunger. det är en ganska mysig grej känner jag nu.  eller lyssnar hon på opera, vilket också känns helt okej att ha det i bakgrunden. lite charmigt.   hon är verkligen så himla kär.

titta vad jag hittade i min säng i förmiddags:


idag tog jag mig i kragen och sprang en runda i Richmond Park. vart skönt tills jag trampade snett och vrickade foten. sånt skit!  fy vad jag svor när jag haltade hem.  bättre lycka nästa gång?

eey yoo hoo!

just idag saknar jag alla där hemma jättemycket!  hade velat åka hem för ett par kramar och sen tillbaka igen. ja, bara en kort svängis, för jag är inte ett dugg mätt på London, har det alla tiders!  och att traska runt i sandaler den mesta delen av mars (läs: MARS) månad är verkligen inte fy skam.

har haft en sånt jäkla trevligt prat med Nettan, Ludvig och Sissela på Skype ikväll. sjukt kul!



idag färgade jag håret på Anna (svensk au pair som bor runt hörnet) för andra gången. första färgningen blev det lite blå slingor i håret, idag blev det lite lila. k a t a s t r o f . haha, jag kan dock inte låta bli att skratta åt sånt.  så stackaren måste nu punga upp miljoner för att fixa till det hos frisören.

för övrigt har jag gått och blivit fläskig(are). England har gjort mig till en tjockis! fruktansvärd fakta och jag måste ta tag i det här på momangen. USCH. allting är så jävla friterat överallt.

FYI. fick reda på att Daniel Craig (Bond, James Bond) bor ett par gator ifrån vårt hus.  hade ju inte vart pii katten att få en glimt av honom.  så jag tänkte att jag gömmer mig i buskarna utanför hans hus lite då o då from now on. (ja, helt seriöst!)

GNITE! ♥

_CALVIN_KLEIN_

kinda love this advert,


GET IN THE CKONE BOX. BROWSE VIDEOS, CASTINGS, INTERVIEWS..

in my headphones.


Adele - Someone like you

HELLO! de senaste dagarna har vart varma och soliga - lycka!  jag har fyndat lite för mycket kläder this week, postat lite födelsedags presenter till nära o kära där hemma! och kollat på Big Brother för första gången, skitkul är det ju! med meeera..

jag önskar jag tjänade mer pengar. har inte hittat mig en extra jobb ännu. bajs!   jag sitter barnvakt ikväll och på lördag. förrutom det så ser helgen gaaanska fullbokad ut! KUL! heja heja.



short sum. of week 11

hej!  jag har haft en underbar vecka!  Notting Hill och ÖVERfina Portobello Road, St. Patrick's day och askul fest i Acton, Hyde Park med mumsig picnic i strålande solsken, Liverpool Street och Brick Lane - underbara vintage butiker och härliga marknader, öl på Pig & Whistle och lite till.. 

det är söndag och jag vill bara slänga mig i sängen efter en asgod middag (nachos with guacamole, salsa + burger n' chips) på Lloyds, sådär lagom mätt. 





15 mars. Marylebone





jag och Anna åkte till Marylebone för att hämta hennes körkort på svenska ambassaden.   hittade en svensk mataffär och fann min hemskt saknade citronpeppar! och lite andra godsaker.


Pixie Lott


because it's so damn beautiful.

status collage '10


build me up buttercup

åh! ni anar inte hur fint väder vi har det här, och hur otroligt gott det luktar av träd och buskar som blomstrar vilt!  det är verkligen lycka att kunna gå med sandaler och tunn jacka i solen.  jag har precis vart på Caffé Nero här nere på main street och fikat med Anna (svensk au pair).
ps! i morse fick jag en puss av Phoebe - totally made my day! ♥

helgen har vart super. i fredags satt jag dock barnvakt till 11.15pm så orken fanns inte till att göra nåt därefter.
i lördags åkte jag till Shepard's Bush för att möta upp Lisa, Emely och My på Westfield Shopping Centre - vilket var sjukt stort och jag slösade såklart en del pund där.
på kvällen jobbade jag 7.30-11pm - Teresa (my hostmum) fyllde år, och hade därför en fest här hemma för ca. 40 personer. så jag hjälpte till att servera, plocka undan och lite så.. hemskt trevligt faktiskt.
sen drog jag till The Roxy (vid Oxford Street) för att festa till det med tjejerna + massa andra trevliga typer. lyckat!  utsikten ifrån Waterloo Bridge under taxifärden hem var, rent ut sagt magisk!  jag och taxigubben Habib hade jättekul på vägen hem, så från och med nu är det honom jag kommer ringa!

jag vart inte hemma förrän 4.30am söndagmorgon så jag var lagom sliten hela dagen. men på kvällen tog jag mig i kragen för att mötas upp på Lloyds i Hammersmith för beer and burger!  jädrans nice.
kan inte säg annat än att jag trivs som tusan här!

Love, M





det här är Purdey, vår fina mise. hon är mästare på att spinna.


let the good times roll



lovely picnic in Furnival Gardens in Hammersmith by the Thems:






tuesday 8/3. text from Jessica: "So vegan mother fucking pancakes at my place tonight! Melle, you can come whenever after 19.15, and Liz you can come whenever your eyelashes is curly enough!"


foxes everywhere

i söndags var jag, Jessica och Mikaela inne i city. lite Piccadilly Circus och Oxford Street.  affärerna var typ det sjukaste jag vart med om. helt galet stort och jag ville aldrig gå ut därifrån.
på kvällning var det en supertrevlig middag i Hammersmith med typ 10 andra au pairer.  finfint!

fyi . här är rävar ÖVERallt. i trädgården, på gatorna ..  inte direkt vad man är van vid.






living and learning

yo!  det här med att leva ihop med en totalt främmande familj är både kul och jobbigt. regler hit, regler dit. försöker komma in i nån slags rutin och bygga upp en bra relation med barnen. kind of exhausting.  engelskt prat twentyfourseven, nya ord, ny slags mat, nytt tankesätt.. and all that jazz!  det tar tid att vänja sig helt klart, men det går bra och jag har det skoj!

i torsdags vart det en au pair träff här i East Sheen at Hare and Hounds, som ett par värdmammor hade fixat ihop.  det var sjukt trevligt! träffade på ett par tjejer som jag kan tänkas bli vän med. haha, det lät kanske dumt.  men ja, har inte så mycket till val, MÅSTE skaffa mig lite vänner.

igår, fredag, satt jag barnvakt. Phoebe (3) och Rufus (7 years old) somnade ganska fort, så jag kollade 101 dalmatiner med Max (9 years old) tills pappan kom hem. sen intog jag sängen och Gossip Girl. 
och idag, har jag vart i Richmond med Jessica, Liz och Sofia.  haft det allmänt trevligt längs med Themsen, fikat och strosat runt i affärerna.

ikväll blir det troligtvis en öl eller två någonstans. men nu ska jag jobba en timme, vilket innebär: laga middag till barnen, byta sängkläder, hänga tvätt .. lite sånt.

Love, M


pics - my room and bathroom








Stonehill Road

idag var det sol och alldeles underbart fint - våren närmar sig med stormsteg!
lite bilder på min gata och huset jag bor i:






jag fick en "Welcome to our home!" present av familjen. himla kärt!
Phoebe (nearly 3 years old) var väldigt ivrig över denna present och öppnade den därför åt mig, haha.


settling down in Sheen

hejsvej! resan hit till England gick oväntat bra, jag är framme och uppackad.  familjen jag bor hos är verkligen supertrevliga, mitt rum och badrum är finfint, gatorna och husen är sjukt charmiga!
lite klagomål: tycker inte om att det är kallt överallt i huset (speciellt i mitt rum), att min säng knakar av minsta lilla rörelse och att jag inte får tända ljus på mitt rum.  men det är väl en vanesak alltihopa, så jag får minsann ta och vänja mig!

igår träffade jag Jessica! hon tog mig till Belushis i Hammersmith för några öl och småprat. träffade också på Pamela (svensk au pair).  trevlans kväll!
idag, andra dagen, har jag fixat mobil, lite bankpapper till ett konto jag ska öppna, fikat på Starbucks och strosat runder i Sheen och Hammersmith.

imorgon är min första jobbdag, börjar 7.30. så jag ska minsann lägga mig nu! KRAM