BYE SWEDEN, HELLO U.K

imorgon bär det av! jag har väskorna färdigpackade och sagt adjö till mina nära och kära. vi ses snart igen ♥
morgondagens resa ser ut såhär:

bil, Vittsjö - Hässleholm
tåg, Hässleholm 07.26 - Köpenhamn/Kastrup 08.34
flyg, Köpenhamn/Kastrup 10.35 - London/Heathrow 11.40
tunnelbana, Heathrow - Hammersmith
bil, Hammersmith - East Sheen

håll tummarna för att jag får en så smidig resa som möjligt!

Love, M

packningsprobleeeem.

jag har jätteproblem med hur jag ska packa! vilka skor ska jag ta med mig, vilka jackor, byxor, tröjor, klänningar osv.  är ju helt insnöad på att det är kallt, vinter och frysgrader. vi går ju faktiskt mot varmare tider, så, jag måste minsann börja tänka om!



bara för att jag tycker det kan vara en fin gest till barnen jag ska passa, så har jag köpt en varsin liten present till dem,


hejdå Kopparslagaregatan.

igår, söndags, åkte jag och Jonna till Landskrona för att lämna min älskade Pelle, till systeryster som ska vara så snäll o ta hand om honom medans jag är iväg på äventyr. han är verkligen nåt av det värdefullaste jag har och jag saknar honom redan så in i bombens.  hemskt glad att Patricia kan ta hand om honom.

jag heeelt färdig, heelt slut. men, det känns faktiskt väldigt skönt att ha tömt hela lägenheten idag. plus städat! köket och badrummet var såklart en mardröm, men Jonna har hjälpt mig nåt ofantligt mycket med allting och jag är fruktansvärt tacksam. fina fina vän.  imorgon ska jag bara göra det absolut sista städ rycket och besikta mitt trogna hem sen knappt ett år tillbaka, och lite senare på dagen flytta in Jonnas prylar, hon ska ju faktiskt bo där nu.  hej o hå!

det är sju dagar, en vecka kvar tills jag åker. och tills dess bor jag hos mamma ute i skogen, också kallat Snärshult. rummet där alla mina grejor befinner sig har hon inrett och trollat med knäna som bara hon kan, och gjort det supermysigt.  så jag trivs nåt väldans.  ♥




Street Style: New York Fashion Week

"Phil Oh, the intrepid photographer behind the Street Peeper blog, has been shooting around Lincoln Center for Vogue.com since the Fall 2011 shows started in order to catch all the fashionable girls in their many-layered looks and high-heeled boots. He's also aiming to capture the mood of New York City during one of the busiest—and chilliest—weeks of the year. Here is his dispatch, the first of many more to come."




Collection photographed by Phil Oh.

14 feb. Köpenhamn

den 20 januari '11 vart jag på intervju i Sturup, angående min ansökan till CAT of Sweden. den gick hur bra som helst, jag fick ett ja av damerna som håller i kursen, och då återstod bara ett muntligt språktest i engelska på Berlitz, där du är tvungen att få minst 3 i betyg, av 6, för att få gå kursen. igår vart jag i Köpenhamn och gjorde testet, fick betyg 4 av 6, så det är jag hemskt glad för och kan nu hoppa på flygvärdinnekursen när jag vill och kan. känns döbra att ha det fixat och klart!  för det är något jag verkligen vill göra i framtiden.

efteråt gick jag och moster Lotta igenom så många affärer vi kunde, åt god mat och skrattade åt hur fula vi och alla andra på gatan såg ut när vi tillsammans kämpade mot att inte frysa av den otroligt iskalla vinden som trängde sig in märgen. hemskt trevlig dag, men kall.

blev totalt nerkärad i Urban Outfitters butiken. har aldrig kommit över den innan, och ville aldrig gå ut ur den när jag väl var där. hemskt fina grejor.







12 feb. Patricia 20 år!

tortellini, soltorkade tomater, släkt, presenter, klädbyten, läppstift, tequila, taxifärdar, rökmaskinen, wonk, blåa vinglas, dans, strippstången, de nakna överkropparna, och lite till - gjorde min lördag helt o hållet.








Lady Gaga - Born This Way


DEN BÄSTA JUST NU!

one way ticket - booked!


pretty knitwear & lovely jackets



jag måste erkänna att jag har lite/mycket panik över hur jag ska packa min resväska, eller resväskor, till London. med tanke på att jag inte ens kommer att kunna ta med hälften av det jag vill, så borde jag lägga shoppingen på hyllan ett tag?

London, here I come.

jag har glada nyheter - fick au pair jobbet i East Sheen, London!!  känns fantastiskt bra, och det ska bli så himla roligt! som det ser ut nu åker jag måndag den 28e februari, men det ska planeras lite flytt och annat som måste fixas innan jag kan fastställa ett datum.  iiiih, SPÄNNANDE!

familjen består av mamma, pappa, två pojkar på 9 o 6 år & en flicka på 2 år.  hos dem kommer jag jobba 22 h/veckan. (och eftersom jag vill jobba mer har vi kommit överens om att jag kan söka något extra jobb när jag är på plats.)   utöver lönen får jag ovanvåningen för mig själv med - sovrum, badrum(!), walk-in closet, tv, dvd, internet och mat såklart.
de är så himla vänliga och trevliga, så jag har bäst magkänsla angående dem. längtar en aning!



tortilla-pizza

älskar att göra hemmagjord mini-pizza på tortilla bröd. släng på precis vad du än gillar och det blir godast!



Skype-daten igårkväll gick fin fint, förrutom den värdelösa förseningen (jag fick fram vad de sa ca 15 sek efter att de faktiskt sagt det) men det fick gå endå!  hoppas på ett final answer troligtvis denna veckan. troligtvis, förhoppningsvis!

SNORförkyld



min förkylning har hållt i sig i en månad och vägrar verkligen släppa taget om mig.  har big pain i bihålor, i käken, upp i öron och ner i halsen?  det kommer och går. funderar på att gå till doktorn.
det värsta är att jag har vart illa tvungen till att använda nässpray under denna tid, och jag avskyr det. känns som att få en kallsup av nåt slag. obehag.

PS! imorgon, måndag har jag en Skype-date 22oo med the East Sheen family.

det senaste.

hej.    nu känner jag att jag har vart sådär halvt dålig på att lägga ner tid på att skriva igen.  men iallafall,

det här med att söka fina värdfamiljer är väldigt mycket jobb! dag ut och dag in söker jag så det knakar, och får vissa napp då och då.  jag ska erkänna att jag blev nerkärad i en familj, som bodde i Barnes, men dem bestämde sig för att inte ha någon au pair, utan att skaffa hjälp av släktingar istället.  vilket sög för mig. kändes lite som att vara olyckligt kär och få nobben.
men här hänger vi inte läpp inte!  jag har redan kärat ner mig i en ny familj, som jag emailar flitigt med. de bor i East Sheen. men jag ska inte säg eller hoppas för mycket, ifall det går åt pepparn.  fast jo, jag hoppas sjukt sjukt mycket på denna! haha.

annars, har jag jobbat på Bjärnum Skola denna veckan, på expeditionen. har vart riktigt skoj. vet inte varför, men jag tycker om det där med pappersarbete.  plus att jag har städat såklart. min städerska-karriär är inte över än. varje kväll, måndag till fredag, traskar jag upp till Solstrålen Montessori och haffar moppen, sätter på NRJ och svassar runder bland avdelningarna. har blivit något jag gillar lite faktiskt. 
och juste. jag har lite smått börjat flytta mina saker, till ett rum hos mamma, eftersom jag måste flytta ut den siste. så förrådet är tömt, väldigt skönt, it was a mess!  har även god träningsvärk efter ett väldigt effektivt torsdags pass. känns asbra!

idag är det fredag, och jag ska slå till med att jobba natt också.  har legat och tryckt, rullat runder i sängen i ca två timmar, men inte kunnat somna. så vi kan ju hoppas att jag inte somnar gåendes under nattens blöjbyten.
nu måste jag börja packa ihop mig och komma ihåg att svänga inom affären för lite veckotidningar och nattamat.

Puss & Kram, M